Officiële verdeler van

Veelvoorkomende pH-problemen en Oplossingen

Welkom bij Poolshop Roeselare, dé expert in zwembadonderhoud. We begrijpen dat het onderhouden van een perfect gebalanceerd zwembad geen eenvoudige taak is. Een van de meest voorkomende problemen waar zwembadbezitters mee te maken krijgen, is de pH-waarde van het water. In deze gids bespreken we de veelvoorkomende pH-problemen en bieden we oplossingen om uw zwembadwater kristalhelder en veilig te houden.  

Wat is de pH-waarde?

De pH-waarde van uw zwembadwater geeft aan hoe zuur of basisch het water is. Deze waarde varieert van 0 tot 14, waarbij een pH van 7 neutraal is. Voor zwembaden wordt een pH-waarde tussen 7.2 en 7.6 aanbevolen. Een juiste pH-waarde is cruciaal voor de effectiviteit van desinfectiemiddelen zoals chloor en voor het comfort van zwemmers.

1. Lage pH-Waarde

Een lage pH-waarde (onder 7.2) betekent dat het water te zuur is. Dit kan verschillende problemen veroorzaken, zoals:

  • Corrosie van zwembaduitrusting: Zuur water kan metalen onderdelen zoals ladders, pompen en filters aantasten.
  • Irritatie van huid en ogen: Zwemmers kunnen last krijgen van rode ogen en een geïrriteerde huid.
  • Snellere afbraak van chloor: Chloor werkt minder effectief, waardoor bacteriën en algen sneller kunnen groeien.      Te lage ph waarde

Oplossing:

Gebruik pH-plus middelen om de pH-waarde te verhogen. Bij Poolshop Roeselare bieden we hoogwaardige pH-verhogers aan die snel en effectief werken.

2. Hoge pH-waarde 

Een hoge pH-waarde (boven 7.6) betekent dat het water te basisch is. Dit kan leiden tot:

  • Vorming van kalkafzettingen: Kalk kan zich afzetten op zwembadwanden en apparatuur, wat onderhoud lastiger maakt. Te hoge pH waard
  • Troebel water: Zwembadwater kan troebel worden en de helderheid verminderen.
  • Verminderde effectiviteit van chloor: Chloor werkt minder goed bij hoge pH-waarden, wat kan leiden tot bacteriegroei en algenproblemen.

Oplossing:

Gebruik pH-min middelen om de pH-waarde te verlagen. Onze pH-verlagers bij Poolshop Roeselare zijn veilig en eenvoudig in gebruik, waardoor uw zwembadwater snel weer in balans is.

Preventieve maatregelen

Regelmatige pH-testen

Het is essentieel om de pH-waarde van uw zwembadwater regelmatig te testen, bij voorkeur twee keer per week. Gebruik hiervoor nauwkeurige testkits of digitale pH-meters die beschikbaar zijn in onze winkel.

Gebruik van kwaliteitsproducten

Bij Poolshop Roeselare bieden we een breed assortiment aan producten die helpen bij het reguleren van de pH-waarde van uw zwembadwater. Onze producten zijn effectief en veilig voor zowel zwemmers als apparatuur.

Professioneel advies

Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te adviseren over het onderhouden van de juiste pH-waarde in uw zwembad. Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op of bezoek onze winkel in Roeselare.

Waarom kiezen voor Poolshop Roeselare?

  • 25 jaar ervaring: Al 25 jaar begeleiden we klanten met topservice in zwembadonderhoud.
  • Breed assortiment: Van pH-regelaren tot algenbestrijders, wij hebben alles wat u nodig heeft.
  • Snelle levering: Bestel eenvoudig online en geniet van snelle levering aan huis, gratis vanaf €100.
  • Gratis advies: Vraag gratis advies aan voor het winterklaar maken van uw zwembad of voor op maat gemaakte zomer- of winterzeilen.

Conclusie

Het handhaven van de juiste pH-waarde is essentieel voor een gezond en plezierig zwembad. Bij Poolshop Roeselare bieden we de oplossingen en ondersteuning die u nodig heeft om uw zwembadwater in perfecte conditie te houden. Bezoek onze webshop of kom langs in onze winkel voor al uw zwembadbenodigdheden.

Troebel Water
Wat is de oorzaak en hoe los je het op?